Jeugdtoernooi Litac

Op zaterdag 21 april vertrokken 5 van onze jeugdspelers richting Lichtenvoorde onder aanleiding van chauffeurs Remco en Marcel. Niet voor de zwarte cross, maar voor een heus jeugdtoernooi.

Romee, Lisa, Peter, Daan en Jeroen hebben daar in de eerste ronde verdeeld over 3 poules gespeeld. In deze ronde speelden alle niveaus door elkaar. De eerste twee uit de poule kwalificeerden zich voor de A-klasse. De overige spelers hebben ’s-Middags in de B-klasse gespeeld. Peter wist in deze ronde 1 overwinning te boeken en kwam daardoor in de B-klasse. De overige spelers wisten allemaal een weg naar de top van de poule te halen en daardoor in de A-klasse te komen. Meest opvallende in deze eerste ronde was de mooie prestatie van Romee, die tegen Jeroen tot 16 punten wist te komen, waarmee zij aangaf in vorm te zijn.

In het middag deel werd vervolgens in de 2 klassen om de bekers gespeeld. In de B-klasse had Peter (een soort van) tegenstand van 5 SSS-Irene spelers. Die wist hij allemaal te verslaan waardoor Peter een eerste plaats in de B-klasse wist te behalen. In de A-klasse werd gestreden tussen 2 spelers van Litac (Luca en Morris) en 4 van onze eigen verening. Na de eerste wedstrijdronde (Jeroen-Lisa 21-12, Daan-Romee 21-3) was de toon gezet. Jeroen en Daan leken zoals verwacht af te stevenen op de bovenste twee plaatsen. Dus zou de strijd om de derde plaats een hele spannende worden. Romee herstelde zich snel van de nederlaag tegen Daan door met 21-17 te winnen van Lisa. Omdat zij ook nog won van Luca (21-9) en Morris (21-17) was de derde plaats beker voor haar. Een topprestatie. Bij Lisa verliep het toernooi wat minder voorspoedig. Zij wist alleen de wedstrijd tegen Luca om te zetten in winst (21-12). Dit leverde haar uiteindelijk een 5e plaats op. De A-klasse was zo ingedeeld dat de allerlaatste wedstrijd in de poule tussen Daan en Jeroen zou zijn. Zo had het toernooi toch een soort echte finale. Deze titanenstrijd bleef lang gelijk opgaan. Eigenlijk tot van speelhelft gewisseld moest worden (10-9 voor Daan). Daarna schakelde Jeroen een tandje bij en kon Daan niet meer volgen. Einduitslag 21-14. Opnieuw een 1e plaats voor Jeroen, maar zeker ook een prachtige 2e plaats voor Daan.

Na deze wedstrijden was er nog een rond-de-tafel competitie. In 3 ronden werd bepaald wie de 3 medailles mochten verdelen. De vooraf besproken tactiek van Team Rapid (zorgen dat Lisa ook met een prijs naar huis kon) viel al snel in het water. Uiteindelijke leverde dit onderdeel een 1e plaats op voor Daan en een 3e voor Jeroen.

Al met al een hele succesvolle dag voor Rapid Rosmalen. En vooral een tevreden gevoel omdat een toernooi eindelijk weer eens is doorgegaan. Laten we hopen dat dit weer het begin is van een lange reeks jeugdtoernooien met voldoende belangstelling. En laten we daar zelf aan mee werken door steeds met een flinke groep mee te doen.
Auteur: Marcel Pennings