Uitslag NK Enkel 2019

13 april 2019 door Marcel Pennings

Op zaterdag 13 april is in Veenendaal het Nederlands Kampioenschap dynamictennis enkel gespeeld. Aan de editie van dit jaar hebben maar liefst 11 Rapid leden deelgenomen. Met wisselend succes. Hieronder staat per klasse vermeld hoe het onze leden is vergaan.

A-klasse:
In de A-klasse hadden we twee vertegenwoordigers. Danny speelde naar eigen zeggen een redelijk ochtendprogramma, waarna hij in de achtste finale werd uitgeschakeld.
Niek verging het een stuk beter. Door een goede ochtend was hij direct geplaatst voor de kwartfinale waarin hij Gert-Jan Enzlin wist te verslaan. Helaas kon hij dit goede spel niet doorzetten tegen meervoudig kampioen Tom Maasen. Na deze zware tweestrijd leek de pijp leeg en kon Niek geen vuist meer maken tegen Eric Knipscheer waardoor hij helaas net het podium miste.

B-klasse: DAAN NEDERLANDS KAMPIOEN B-KLASSE
In deze klasse hebben maar liefst 6 Rapid spelers deelgenomen. In poule C speelden Esther en Marcel. In poule D Han en Daan. En in Poule E Jeroen en Jos. Na het ochtendprogramma hebben alle spelers in de achtste finales moeten spelen, behalve Daan (zijn tegenstander haakte geblesseerd af). Esther was de enige die deze ronde niet overleefde (tegen Jeroen 13-21). Vervolgens speelde in de kwartfinales Jeroen tegen Marcel (21-13), Daan versloeg Jos en wist Han te overleven tegen Mindert Hoogstraten (een A-speler van WSV Apeldoorn ,dus een prima prestatie). In de halve finales wist Jeroen ternauwernood Han te verslaan (21-19, 21-19) en was Daan sterker dan Jasper v.d. Ploeg (WSV Dragonder Noord). Helaas wist Han daarna Jasper niet te verslaan in d strijd om het laagste treetje van het podium. In een spannende finale was uiteindelijk Daan de meerdere van Jeroen in 3 sets.

C-klasse:
In deze klasse speelde alleen Thimo namens Rapid Rosmalen. Thimo had een wisselende ochtend met grote verliezen en mooie overwinningen. In de achtste finale behaalde hij een mooie overwinning, om vervolgens in de kwartfinale uitgeschakeld te worden door Heidi Derks (Taflan).

D-klasse:
Ook in de D-klasse 1 deelnemer namens onze vereniging. Peter liet in zijn eerste toernooi op dit niveau mooie uitslagen zien in de ochtend. Maar helaas zat er net geen overwinning tussen. In de achtste finale wist hij deze overwinning wel te behalen (van Rinus van de Meeberg van Asterix). Helaas kon hij in de kwartfinale tegen Marcel Verheul (WSV Dragonder Noord) dit niveau niet vasthouden.

Jeugd:
Sinds er weer jeugd mee doet op het NK is Lars onze eerste vertegenwoordiger. En dit heeft hij met verve gedaan. In de ochtendpoule verloor hij maar 1 wedstrijd. Dit bracht hem in de halve finale waar hij het onderspit delfde tegen Gijs Konink (SSS Irene). Helaas lukte het ook net niet om de zo gewilde beker voor de derde plaats binnen te slepen tegen Luca Schuirink (Litac).

Al met al mooie prestaties van onze leden. We willen de DTBN en organiserende vereniging WSV Dragonder Noord feliciteren met een goed verlopen NK. Een mooie, gezellige, sportieve dag.
Hoe mooi zou het zijn om volgend jaar met een nog grotere afvaardiging nog meer prijzen binnen te slepen.

Klik hier voor de complete uitslag van het NK Enkel 2019.

Inschrijven Generatietoernooi 2019

Tijdens de speelochtend van zaterdag 25 mei a.s. (10:00-12:00 uur) spelen we een generatietoernooi. Dit toernooi is bestemd voor dubbels die op de volgende drie manieren mogen worden samengesteld:
– Volwassen lid met jeugdlid (t/m 17 jaar)
– Volwassen niet-lid met jeugdlid (t/m 17 jaar)
– Volwassen lid met jeugd niet-lid (t/m 17 jaar)

Het toernooi staat dus niet open voor twee niet-leden.

Er wordt in principe op twee verschillende niveaus gespeeld tenzij het aantal inschrijvingen dit niet toe laat. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Inschrijven is mogelijk tot 11 mei via deze link.

Laten we proberen zoveel mogelijk deel te nemen zodat we er een gezellige speelochtend van kunnen maken. Vraag ooms, tantes, neven, nichten, opa’s of oma’s of zoek een leuke clubgenoot.

Uitnodiging NK Enkel 2019

Op zaterdag 13 april 2019 wordt in Veendaal het DTBN NK Enkel 2019 verspeeld.

Inschrijven kan tot en met zaterdag 30 maart via onderstaande link: https://goo.gl/forms/PUxn0rXsJNk4ynou2

Inschrijving wordt pas definitief na het ontvangen van het inschrijfgeld. Uw plaats is dus pas zeker als het geld voor het einde van de inschrijfperiode binnen is.

Overige gegevens

Datum: Zaterdag 13 april 2019.
Accommodatie: Sporthal Oost, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal
Telefoonnummer: 0318 – 724980
Organisatie: WSV Dragonder-Noord i.s.w.m. DTBN
Aanvang wedstrijden: 09.30 uur. Zaal is open vanaf 09.00 uur.
Einde: 17.00 uur. Tijden kunnen aangepast worden afhankelijk van aantal deelnemers.
Toernooileiding: DTBN
Wedstrijdleiding: Janine Harbers en Doortje ter Beek
Speelklassen: Indeling van de speelklassen (A t.m. D) vinden plaats op basis van de rankinglijst DTBN per februari 2019. De toernooileiding heeft per klasse de mogelijkheid wildcards uit te geven. Bij onvoldoende inschrijvingen kunnen klassen en/of dames en heren samengevoegd worden.
Inschrijving: Deelnemers kunnen bij de inschrijving aangeven in welke klasse ze willen spelen. De toernooileiding kan per klasse wildcards uitdelen.
Speelwijze: Er kan op maximaal 9 banen gespeeld worden. Voorronden in meerkampen, daarna play-off systeem, tenzij het aantal deelnemers een ander systeem vraagt.
Inschrijfadres: https://goo.gl/forms/PUxn0rXsJNk4ynou2
Sluitingsdatum: zaterdag 30 maart 2019
Verdere correspondentie loopt via de contactpersoon van de vereniging.
Betaling: Gelijktijdig met de inschrijving op Bankrekening nr. NL06INGB0004744473 van DTBN, onder vermelding van ‘Nederlandse Kampioenschappen enkel 2019 te Veenendaal’. Inschrijving verplicht tot betaling.
Inschrijfgeld: € 8,00 per persoon
Prijzen: Per klasse zijn maximaal drie prijzen te winnen.
Deelnemers: Alleen leden van de DTBN.
Sportkleding: Het dragen van sportkleding en sportschoenen is verplicht.
Toernooireglement: Toernooireglement van de DTBN