Dynamic Tennis Promofilm

Dynamic Tennis is een betrekkelijk jonge racketsport die in de sportzaal wordt gespeeld. Tennis op een badmintonveld met een laaghangend net en spelregels die hun roots hebben in het tafeltennis. In het midden van de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Dynamic Tennis als trainingsvorm uitgevonden voor tafeltennis jeugdspelers. De trainingsvorm groeide uit tot een compleet nieuwe tak van sport. De Dynamic Tennis Bond Nederland werd opgericht en er kwamen officiƫle spelregels.

Oorspronkelijk werd de sport “Dutch Tennis” genoemd. Deze naam zegt het al: het is een sport die in Nederland is ontstaan en ontwikkeld. Dynamic Tennis wordt, op beperkte schaal, ook in onze buurtlanden (BelgiĆ«, Duitsland, Engeland) gespeeld. In Nederland zijn zo`n 40 Dynamic Tennis verenigingen actief met in totaal ruim 1.000 bondsleden.

Misschien iets voor jou?
Als je het leuk vindt om intensief te bewegen, maar wel graag in de vorm van competitie, dan overweeg je vast een racketsport. Daarbij wil je uitgedaagd worden en – als het even kan – natuurlijk op je eigen niveau. Of je nu al wel of geen ervaring hebt met Dynamic Tennis. Bij DTV Rapid Rosmalen kun je gemakkelijk en meteen aansluiten. Bij ons spelen zowel beginnende als ervaren spelers. Een voordeel van onze sport is dat het minder blessuregevoelig is dan lawn tennis. Dankzij het lichtere racket en de zachtere bal belast je de spieren minder. Dit betekent echter niet dat je er minder moe van wordt! Dynamic Tennis is een intensieve sport, goed voor je conditie en speel je bij Rapid Rosmalen in een ontspannen, sportieve verenigingssfeer.

Interesse? Kom langs en probeer drie keer Dynamic Tennis gratis uit.