Clubhistorie

Dynamic Tennis heette in 1988 nog Dutch Tennis, toen het voor het eerst in Rosmalen werd geïntroduceerd. Deze prille sport was kort daarvoor uit het zuiden van Brabant overgewaaid, waar een tafeltennistrainer een nieuwe manier van trainen had bedacht voor zijn pupillen. In de gymzaal aan de Schoolstraat zag Dutch Tennis Vereniging Rapid Rosmalen het levenslicht. De gymzaal werd al snel te klein en de stap werd gemaakt naar sporthal De Hazelaar. De club in Rosmalen groeide en heuse trainers, opgeleid door het NKS, deden hun intrede. Het niveau van de spelers steeg daarmee. De donderdagavond werd verlaten en de dinsdag deed zijn intrede. De club week daarvoor uit naar sporthal De Biechten in Hintham. Later kwam er ook nog een uurtje op de maandagavond bij. Dat vond plaats in een gymzaal in de Rosmalense wijk “de Overlaet”. De maandagavond verdween later weer, maar in de zomermaanden wordt er in de Overlaet nog steeds gespeeld.

In het begin van deze eeuw wilde een werkgroep van de nationale bond de sport een professionele impuls geven. Er werd een groots georganiseerd Nederlands kampioenschap in Nijmegen gespeeld. Gelijk veranderde de naam van de sport, uit de bus kwam Dynamic Tennis. Sindsdien is de vereniging verder gegaan onder de naam Dynamic Tennis Vereniging Rapid Rosmalen (DTVRR). In 2004 werd het Educatief Centrum Hintham geopend en de vereniging verhuisde mee naar deze nieuwe zaal. De dinsdagavond bleef bestaan en is voor spelers die op zaterdagochtend niet kunnen een goede uitwijkmogelijkheid.

Na een verblijf van achttien jaar in de Hazelaar moest worden uitgeweken naar een nieuwe accommodatie. Deze werd gevonden in het Sportiom, te ’s-Hertogenbosch. Sinds de nazomer van 2007 wordt daar op de zaterdagochtend getraind en gespeeld. In 2009 is Rapid begonnen met een nieuwe jeugdafdeling, die nog steeds aan het groeien is. In 2010 werd een Rosmalens kampioenschap voor de jeugd georganiseerd en in 2013 was Rapid gastheer van het NK Enkel. Het streven van de vereniging blijft een groter ledenaantal. De club zal zich gericht profileren, zowel binnen als buiten Rosmalen.